Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

 

TECHNICS

 

Technics is lang bezig geweest met de ontwikkeling van hun prototype CD speler de SQ-CD10. Toen deze in 1983 op het punt stond uit te komen werd plotseling de SL-P10 gelanceerd. Niemand heeft deze move ooit begrepen. Iets kleiner dan de SQ-CD10, maar een prachtig apparaat. Uitgevoerd in de originele, o zo bekende, bruin/zwarte Technics kleur. De SL-P10 is een van de best ontworpen CD spelers, toen en nu... In tegenstelling tot de Hitachi klonen, is het mechanisme 100 % Matsushita en ook de laser is een Technics ontwerp. De speler is uiterst zeldzaam en heeft een grote verzamelwaarde. Alleen....hij moet niet stuk gaan, onderdelen zijn er absoluut niet meer...

 

Technics SL-P1 (1983)

Technics SL-P1

 

   

degelijkeTechnics kwaliteit!

 

display met mooie blauwe balkjes

 

De SL-P10 werd opgevolgd door de SL-P8 en was van dezelfde Technics snit, degelijk, zwaar maar nu horizontaal. Uniek aan de SL-P8 was de regelpare pitch, waarmee de draaisnelheid van de CD beinvloed kon worden met +/- 10 %. De speler deed het dan ook goed in discotheken en studio's en was eigenlijk te duur voor de consument.

 

Technics SL-P8 (1983/84)

 

   

Technics SL-P8

 

regelbare pitch control

 

De SL-P7 kwam als laatste in het rijtje en was een directe concurent van de Philips CD 104. De SL-P7 is een CD speler met hetzelfde formaat als de Philips CD 104 en is gebouwd zoals we van Technics gewend zijn; mooi en degelijk!

Technics SL-P7 (1984)

 

   

Technics SL-P7

 

concurent van de philips CD 104!

 

Na de introductie van de SL-P10, P8 en de P7 kwam Technics met een grote verscheidenheid aan modellen en maakt nu nog steeds (audiofiele) spelers van goede kwaliteit. Een mooi voorbeeld hiervan is de Technics SL-P(j)1, ook uit 1984! Waar de "j"voor staat is mij niet echt duidelijk geworden

Technics SL-P1 (1984)

 

   

Technics SL-Pj1

 

 

 

 

TENSAI

 

Kyocera, verantwoordelijk voor de Akai CD-D1, bracht de Tensai TAD 2000 uit als reseller van dit model. Akai stond inmiddels op eigen (CD) benen maar het CD-D1 model was een groot succes geweest. De TAD 2000 mocht dit nog eens overdoen maar haalde, ondanks het stijlvolle design, niet het succes van CD-D1. Ook het Japanse Rotel had dezelfde speler, in iets andere kleurtjes, als de Rotel RCD 870.

 

Tensai TAD 2000 (1983)

 

Tensai TAD 2000

 

Mooi programmeer-paneel met metalen toetsjes en tiptoetsen voor de functies. Het rode ledje geeft de positie van de laserkop aan. (hadden overigens veel "eerste generatie" modellen CD spelers)

   

hele mooie en zeer zeldzame speler

 

paneel bekend van de Akai CD-D1

to Top of Page